Опозиція моралі міста і села в романі Панаса Мирного “Повія” в контексті онтологічної проблеми “буття людини” - Ніколаєнко, В.М. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті розглядається один із онтологічних аспектів – опозиція моралі міста і села –
роману Панаса Мирного “Повія”, що допомогає рецепції авторського світогляду і розширює
можливості окреслення нових граней сприйняття творчості письменника.
Ключові слова: онтологія, буття, світ, мораль. В статье рассматривается один из онтологических аспектов – оппозиция морали города и
деревни – романа Панаса Мирного “Гулящая”, что помогает рецепции авторского мировоззрения и
расширяет возможности очертания новых граней восприятия творчества писателя.
Ключевые слова: онтология, бытие, мир, мораль. This article deals with one of the ontological aspects – the opposition of two antipodic morals,
urbanistic and rural, in the novel “Poviya” by Panas Myrny, which helps in the reception of the author’s
outlook and broadens the means of describing of new ways of appreheusion of authors creativity.
Keywords: onthology, city, existence, universe, morality, village.