Внесок вченого-енциклопедиста Івана Івановича Огієнка в мовознавчу науку (за фондами Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського НАН України) - Рева, Л.Г. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті Реви Л. “Внесок вченого-енциклопедиста Івана Івановича Огієнка в мовознавчу науку” (за фондами Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського НАН України) простежено життєвий і творчий шлях видатного українського мовознавця світового виміру. Представлено значний його доробок, а також в додатку подано книги мовознавців України, які продовжили ідеї вченого в практичній науці. Книги знаходяться в фондах Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського. Ключові слова: Іван Огієнко, наука, мовознавство, книга. В статье Л. Ревы “Вклад ученого-энциклопедиста Ивана Ивановича Огиенко в языковедческую науку” (по фондам Национальной библиотеки Украины им. В.И. Вернадского НАН Украины) прослежено жизненный и творческий путь известного украинского языковеда мирового уровня. Представлено значительное его наследие, а также в дополнении подано книги языковедов Украины, которые продолжили идеи ученого в практической науке. Книги находятся в фондах Национальной библиотеки Украины им. В.И. Вернадского. Ключевые слова: Иван Огиенко, наука, языковедение, книга. In article by L.G. Reva “The donation by scientific-encyclopedist Ivan Ogienko to the science of language” (from the funds of V. Vernadsky National Library NAN of Ukraine) following the vital of life and creative way by famouse Ukrainian linguist of world scale. To present the most his inberitance, and in complement to stretch the books by lingiusts of Ukraine, which continued his ideas in the practic science. This books are concerved on the funds of V. Vernadsky National Library. Keywords: Ivan Ogienko, science, lingiust, book.