Семантические особенности производных в словообразовательном гнезде латинского глагола fluere - Алёшина, И.Г. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
В статье исследуются проблемы структурной и семантической организации словообразовательного гнезда глагола fluere в латинском языке. Установлено этимологические особенности глагола fluere, определен состав производного гнезда и сделана их семантическая классификация. Ключевые слова: этимология, словообразовательное гнездо, корень, сема, структура. У статті досліджуються проблеми структурної і семантичної організації словотвірного гнізда дієслова fluere у латинській мові. Встановлено етимологічні особливості дієслова fluere, визначено склад похідних словотвірного гнізда та здійснена їх семантична класифікація. Ключові слова: етимологія, словотвірне гніздо, корінь, сема, структура. In the article considered problems of structural and semantic organization in the word-formation nest fluere in Latin. The etymologic features of verb fluere are set, composition of derivatives is certain in the structure to word-formation nest and their semantic classification is produced. Keywords: etymology, word-formation nest, root, sema, structure.