Семантичні особливості квазіесивних дієслів, які виражають психоемоційний стан особи, у зіставному аспекті - Навроцька, Н.А. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Стаття присвячена порівняльно-зіставному аналізу семантичних особливостей
квазіесивних дієслів, які виражають психоемоційні стани особистості. Були виявлені загальні та
відмінні риси семантичних особливостей квазіесивних дієслівних лексем в англійській, німецькій
та українській мовах.
Ключові слова: квазіесивні дієслова, дієслова, що виражають психоемоційний стан,
семантичні особливості. Статья посвящена сравнительно-сопоставительному анализу семантических
особенностей квазиэссивних глаголов, которые выражают психоэмоциональное состояние
личности. Были виявлены общие и отличительные черты семантических особенностей
квазиэссивних глагольных лексем в английском, немецком и украинском языках.
Ключові слова: квазиэссивные глаголы, глаголы, которые выражают
психоэмоциональное состояние, семантические особенности. The article is devoted to the contrastive-comparative analysis of the semantic peculiarities of the
quasistative verbs that denote the psychoemotional state of a person. There were revealed the common
and the distinguishing features of the semantic peculiarities of the quasistative verbs in the English,
German and Ukrainian languages.
Keywords: the quasistative verbs, the verbs that denote the psychoemotional state, the
semantic peculiarities.