Асоціативний експеримент як засіб пізнання онімів в когнітивній ономастиці - Ткаченко, Г.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті детально розглядається один з методів психолінгвістичного дослідження. Вільний
асоціативний психолінгвістичний експеримент у когнітивній ономастиці дозволяє усвідомити
значення власного імені та способи організації онімів у ментальному лексиконі носіїв мови.
Ключові слова: когнітивна ономастика, онім, вільний асоціативний експеримент. В статье детально рассматривается один из методов психолингвистического
исследования. Свободный ассоциативный психолингвистический эксперимент в когнитивной
ономастике позволяет познать значение имени собственного и способы организации онимов в
ментальном лексиконе носителей языка.
Ключевые слова: когнитивная ономастика, оним, свободный ассоциативный эксперимент. The article deals with the detailed analysis of one of the methods of psycholinguistic research.
Free associative psycholinguistic experiment in cognitive onomastics reveals the meaning of a proper
name and the ways of onymic organization in a mental lexicon of the native language speaker.
Keywords: cognitive onomastics, onym, free associative psycholinguistic experiment.