Міжнародна наукова конференція “Місто–як–текст: літературні проекції” - Лущій, С.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
10–11 вересня 2009 року в Інституті філології Бердянського державного педагогічного університету відбулася міжнародна наукова конференція “Місто–як–текст: літературні проекції”. Організатори конференції Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, Інститут філології БДПУ, Науково-дослідний інститут слов’янознавства та компаративістики, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.