Своєрідність зображення взаємодії людини та урбанізованого соціуму в українській художній прозі - Фоменко, В.Г. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Автор досліджує особливості української урбаністичної прози. Урбаністична література є
невід’ємною частиною урбаністичної культури. Перед письменником стоїть завдання розширити
межі втілення основних тенденцій урбанізації та взаємодії мегаполіса та особистості у творах.
Ключові слова: урбанізація, місто, текст, мегаполіс, цінність. Автор исследует особенности развития украинской урбанистической прозы.
Урбанистическая литература является неотъемлемой частью урбанистической культуры. Перед
писателем стоит задача расширить границы воплощения основных тенденций урбанизации и
взаимодействия мегаполиса и личности в произведениях.
Ключевые слова: урбанизация, город текст, мегаполис, ценность. The author searches the specialties development of the ukranian urban prose. The urban
literature is a part of the urban culture. The task of the writer is to increase borders the realization of
main tendencies of urban and interaction of the megalopolis and personality in works.
Keywords: urbanization, city the text, megalopolis, value.