Образ “дому” у творчості В. Дрозда - Яшина, Л.І. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Розглядаючи творчість Володимира Дрозда, письменника-шістдесятника, автор статті обмірковує інтерпретацію “дому” в романах “Злий дух. Із житієм”, “Листя землі”, “Пришестя”, зв’язок цього образу з людиною та навколишнім світом. Ключові слова: дім–ковчег, збереження роду, дім–родове гніздо, руйнація, дім–замок. Рассматривая творчество Владимира Дрозда, писателя-шестидесятника, автор статьи осмысливает интерпретацию “дома” в романах “Злий дух. Із житієм”, “Листя землі”, “Пришестя”, связь этого образа с человеком и окружающим миром. Ключевые слова: дом–ковчег, сохранение рода, дом–родовое гнездо, разрушение, дом– замок. Considering creative works of the writer of the 60-th, Vladimir Drozd, the author of the article conceives the interpretation of the “house” in the novels “Zliy duh. Iz zhitiem”, “Lystia zemli”, “Pryshestia”, the connection of this image with the person and surrounding world. Keywords: house–ark, kin’s conservation, house–ancestral nest, destruction, house–castle.