Образ мегаполісу в творах для дітей Е. Кестнера та Вс. Нестайка - Салюк, Б.А. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті проаналізовано образ мегаполісу у творах для дітей Е. Кестнера та Вс. Нестайка. Здійснено спробу виявити засоби творення урбаністики, адекватні для дитячої літератури. Ключові слова: дитяча література, урбаністика, образ мегаполісу. В статье проанализировано образ мегаполиса в произведениях для детей Е. Кестнера и Вс. Нестайко. Сделана попытка выявить способы создания урбанистики, адекватные для детской литературы. Ключевые слова: детская литература, урбанистика, образ мегаполиса. The image of city is analyzed in the article. The attempt to determine adequate for children’s literature methods of urbanism creation was made. Keywords: children’s literature, urbanism, the image of city.