Особливості художнього простору в романі В. Голдінга “Володар мух” і оповіданні В. Підмогильного “Ваня” - Задворна, К.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті розкривається проблема впливу замкнутого простору на людську поведінку і
психіку в романі В. Голдінга “Володар мух” і оповіданні В. Підмогильного “Ваня”. Досліджено
причини і наслідки виникнення дитячої жорстокості.
Ключові слова: проблема, роман, оповідання, символіка, дитяча жорстокість, суспільство. В статье раскрывается проблема влияния замкнутого пространства на человеческое
поведение и психику в романе В. Голдинга “Повелитель мух” и рассказе В. Пидмогильного “Ваня”.
Исследованы причины и последствия появления детской жестокости.
Ключевые слова: проблема, роман, рассказ, символика, детская жестокость, общество. In this article we were trying to discover the influence of isolated space on human’s behavior
and psyche in William Golding’s novel “Lord of the Flies” and Valeriyan Pidmogilniy’s story “Vanya” in
the article. It was studied the reasons and consequences of children’s cruelty.
Кeywords: problem, novel, story, symbolism, children’s cruelty, society.