Автопортрет - Штонь, Г. (Слово і Час, 2006)
13 березня 2006 року членові нашої редколегії Григорію Максимовичу Штоню — відомому письменнику, вченому-літературознавцю, доктору філологічних наук, професору Національного університету імені Т.Г. Шевченка, виповнюється 65 років. Редакція журналу, щиро вітаючи ювіляра, звернулася до нього з низкою запитань, але для відповіді він вибрав лише одне: "Чим для вас була й залишається філологія?”