Конференція “Біблія в українській літературі” у Любліні - Осадча, Ю. (Слово і Час, 2006)
26-27 жовтня 2005 р. в Закладі української філології університету ім. Марії Склодовської-Кюрі (УМКС) у Любліні (Польща) пройшла міжнародна конференція “Біблія в українській літературі", що стала своєрідним продовженням минулорічної конференції “Sacrum в українській літературі". Предметом обговорення дослідників з Польщі, України та Румунії на цьогорічній конференції були впливи Святого Письма на українські тексти від часів середньовіччя до сучасної художньої прози та поезії.