Новые определения глубинного теплового потока Земли в Карпатском регионе - Гордиенко, В.В.; Гордиенко, И.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Встановлено нові значення глибинного теплового потоку Землі (ТП) у 44 пунктах та проведено незалежні повторні визначення ТП у 45 пунктах Карпатського регіону на родовищах нафти і газу. Визначено аномалії, які вірогідно пов'язані з підйомом глибинних флюїдів. The new values of deep heat flow (HF) are studied at 44 points, and the independent re-determinations of HF are executed at 45 points of the Carpathian region in the oil and gas fields. Anomalies presumably associated with the rise of deep fluids are found.