Символ як експресема в українських народних ліричних піснях - Микитів, Г.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Стаття присвячена аналізу символа як засобу вираження експресивності українського
фольклорного дискурсу. Виявлена семантика пісенних символів, визначена їх емоційно-
експресивна роль.
Ключові слова: символ, експресема, образна символіка, засіб мовної експересії,
стилістина роль, стилістема. Статья посвящена анализу символа как средства выражения экспрессивности
украинского фольклорного дискурса. Выяснена семантика песенных символов, определено их
эмоционально-экспрессивную роль.
Ключевые слова: символ, експрессема, образная символика, средства языковой
экспрессии, стилистическая роль, стилистема. The article is devoted to the analysis of symbol as the mean of expression of expressivity of
Ukrainian folklore discourse. Semantics of songs symbols is found out, defined their emotionalexpressive
role.
Keywords: symbol, expressivity, vivid symbolism, means of linguistic expression, stylistic role,
stylistic figure.