Оцінка і її зв’язок з емоційністю, експресивністю, модальністю - Ігнатьєва, С.Є. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Простежується взаємозв’язок оцінки з іншими мовними категоріями: емоційністю,
експресивністю і суб’єктивною модальністю. Встановлено точки перетину оцінки з цими
категоріями, визначено параметри їх розмежування.
Ключові слова: оцінний компонент, категорія, емоційність, експресивність, суб’єктивна
модальність, цінність. Рассматривается взаимосвязь категории оценки с другими языковыми категориями:
эмоциональностью, экспрессивностью и субъективной модальностью. Установлены точки
пересечения оценки с этими категориями, а также определены параметры их различия.
Ключевые слова: оценочный компонент, категория, эмоциональность, экспрессивность,
субъективная модальность, ценность. Correlation of an assessment category and other language categories is considered:
emotionality, expressiveness and subjective modality. Common aspects regarded in the framework of
assessment category in it’s correlation with the other ones have been distinguished, and besides,
distinction parameters have been defined.
Keywords: assessment component, category, emotionality, expressiveness, subjective modality, value.