Метатезис олефинов – прошлое, настоящее, будущее - Кашковский, В.И.; Григорьев, А.А. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2006)
В статье обобщены литературные наработки по одной из наиболее интересных химических реакций – метатезису олефинов. Приведены основные типы реакций метатезиса, примеры промышленного применения. Отмечены перспективы его развития. У статті узагальнено літературні напрацювання стосовно однієї з найцікавіших хімічних реакцій – метатезису олефінів. Наведено основні типи реакції метатезису, приклади промислового застосування. Відзначено перспективи його розвитку. Information available in literature on one of the most interesting chemical reaction, i.e. the metathesis of olefins, has been generalized in the article. Main types of the metathesis reaction and examples of industrial use were brought in. Its development perspectives were noted.