Дослідження динаміки вивільнення фолієвої кислоти з фолатвмісних поліуретансечовин - Андрюшина, О.С.; Закашун, Т.Є.; Демченко, І.Б.; Рожнова, Р.А. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено динаміку вивільнення фолієвої кислоти (ФК) з полімерної лікарської форми на основі макродіізоціанату, діамінів (ДА) різної хімічної будови та ФК при різних мольних співвідношеннях ДА:ФК відповідно 1:1, 3:1. Високий вихід фолієвої кислоти з усіх полімерних зразків дає змогу використовувати ці матеріали як імплантати з місцевою лікувальною дією. The dynamic release of folic acid (FA) from a polymeric medical form on the basis of macrodiizocyanate, diamines (DA) of different chemical structures, and FA after different molar correlations of DA:FA as 1:1 and 3:1, accordingly, has been investigated. The high release of folic acid from all polymeric samples enables one to use these materials as implants with local medicinal action.