Об одной динамической задаче для многослойной плиты на жестком основании - Глухов, Ю.П. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглянуто постановку і метод розв'язування просторової задачі про дію рухомого навантаження на попередньо напружену багатошарову плиту, що лежить на жорсткій основі. Для попередньо напруженого шару, що лежить на жорсткій основі, в області зображень Фур'є в загальному вигляді одержано розв'язок задачі. The formulation and a method of solving the nonplanar problem of the impact of the moving load on a pre-stressed multilayered plate are considered. A solution in the general form of a Fourier transform is obtained.