Перспективи нафтогазоносності Дніпровсько-Донецької газонафтоносної області - Гладун, В.В. (Доповіді НАН України, 2011)
На сьогодні Дніпровсько-Донецька газонафтоносна область (ДДГНО) — провідний газонафтовидобувний регіон України, що нараховує: 11 продуктивних та 4 перспективних райони; 8 продуктивних комплексів; 5319,0 млн т умовного палива (у.п.), з яких 2302,3 млн т у.п. нерозвіданих ресурсів категорій C3+Д. Ступінь освоєності ресурсної бази ДДГНО станом на 01.01.2004 р. — 57%, на 01.01.2008 р. — 58%. Основний залишковий вуглеводневий потенціал пов'язаний з Глинсько-Солохівським, Талалаївсько-Рибальським і Північнобортовим районами ДДГНО. Виділені райони, комплекси складають фундамент для розширення і швидкого освоєння нафтогазового потенціалу ДДГНО. To date, the Dnieper-Donets gas-oil area is the leading oil-gas producing region of Ukraine (11 productive and 4 prospective areas, 8 productive complexes; 5319.0 million tons of conditional fuel, of which 2302.3 million tons of undiscovered resources of categories C3+D. The degree of development of the resource base of the Dnieper-Donets gas-oil area as of 01.01.2004 was 57%, in 2008 — 58%. The main remaining hydrocarbon potential is associated with the Hlynsko-Solokhivske, Talalayivsko-Rybalske, and Pivnichnobortove oil-gas regions. The areas and complexes, which form the foundation for a rapid expansion and a development of the oil-gas potential of the Dnieper-Donets gas-oil area, are separated.