Міжнародна конференція у Варшаві - Назарук, В.; Соболь, В. (Слово і Час, 2006)
Традиційна щорічна міжнародна конференція, упродовж багатьох років організовувана кафедрою україністики Варшавського університету, цього разу підняла далеко не традиційну проблему. Учасники наукового зібрання з Польщі та України — соціологи, історики, мовознавці, мистецтвознавці та літературознавці — упродовж двох днів 7—8 листопада 2005 р. успішно дебатували в руслі гостро актуальної проблеми: образ України в очах поляків та образ Польщі в очах українців.