Вплив γ-Al2O3 як в’яжучого компонента на каталітичні властивості та механічну міцність висококремнеземного цеоліту - Шевчук, В.У.; Баб'як, Л.В.; Мацяк, О.М.; Абаджев, С.С. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2006)
Вивчено вплив добавок γ- Al2O3 на каталітичну активність та механічну міцність висококремнеземного цеоліту ЦВМ + 2 % Zn. Показано, що 30 % оксиду алюмінію є його оптимальною кількістю, за якої забезпечується як необхідна механічна міцність каталізатора, так і достатньо високі активність і селективність в реакції ароматизації вуглеводневих газів. Исследовано влияние добавок γ- Al2O3 на каталитическую активность и механическую прочность высококремнеземного цеолита ЦВМ + 2 % Zn. Показано, что 30 % окиси алюминия является оптимальным его количеством, при котором обеспечивается как необходимая механическая прочность катализатора, так и достаточно высокие активность и селективность в реакции ароматизации углеводородных газов. The γ- Al2O3 admixtures influence on the catalytic activity and mechanical strength of ZSM + 2 wt. % Zn highsilica zeolite has been investigated. It has been shown that 30 % alumina content is optimal one for high catalyst mechanical strength as well as for high activity and selectivity of the catalyst in aromatization of hydrocarbon gases.