Численный расчет акустического поля эоловых тонов - Малюга, В.С. (Доповіді НАН України, 2011)
Запропоновано метод розрахунку акустичних характеристик еолових тонів. Метод базується на припущенні, що звук, який генерується потоком, не впливає на характеристики потоку. Розраховано гідродинамічні та акустичні характеристики потоку, що обтікає круговий циліндр. The method for calculation of acoustic characteristics of Aeolian tones is suggested. It is based on the assumption that the sound generated by a flow has no effect on the flow characteristics. Hydrodynamic and acoustic characteristics of the flow circumfluent a circular cylinder are calculated.