Виділення з клітин рослин малих регуляторних si/miRNA з антинематодною активністю - Циганкова, В.А.; Андрусевіч, Я.В.; Блюм, Я.Б. (Доповіді НАН України, 2011)
Розроблено новий метод виділення препаратів малих регуляторних si/miRNA високої чистоти та проведено перевірку їх функціональної (сайленсової) активності в безклітинній системі білкового синтезу. Встановлено, що регулятор росту Радостим-супер значно підвищує стійкість рослин до нематод шляхом стимуляції синтезу si/miRNA. A new method of small regulatory si/miRNAs' isolation is elaborated, and their functional (silence) activity in a cell-free system of protein synthesis is testified. It is found that the plant growth regulator Radostim-super enhances the plant resistance against nematode by stimulating the synthesis of si/miRNAs.