Ліберально-демократична концепція народного суверенітету в умовах формування транснаціональної глобалізованої еліти - Білошицький, С.В. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2010)
У статті робиться спроба виявити ідейно-організаційні механізми формування в ХХ ст. транснаціональних глобалізованих еліт, дослідити вплив цього процесу на реалізацію ліберально-демократичної доктрини «народного суверенітету» та проаналізувати наслідки цього впливу для подальшої трансформації сучасних ліберально-демократичних режимів. An attempt to discover ideological organizational mechanisms of forming in the XX century of transnational globalizing elites is done in the article, to investigate influence of this process on realization of liberal-democratic doctrine of «folk sovereignty» and analyze the consequences of this influence for subsequent transformation of the modern liberal-democratic regime.