Жереб як егалітарна процедура політичної участі - Вонсович, Г.Б. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2010)
У статті розкрито застосування інституту жеребкування як процедури призначення на посади, відмова від якого стала характерною для сучасних демократичних політичних систем, що задекларували принцип широкої участі народу в управлінні. The article disclosed the use of the institute as the draw procedure appointment, denial of which became characteristic of modern democratic political systems, which declared the principle of broad participation of people in governance.