Механізми регулювання соціально-політичних конфліктів в умовах трансформації українського суспільства - Білецька, Т.В. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2010)
У статті автор робить спробу познайомити читачів із сучасними механізмами регулювання і вирішення соціально-політичних конфліктів. Здійснено аналіз різних підходів до понять «компроміс» та «консенсус», запропоновано класифікацію їх типів і рівнів, а також зосереджено увагу читача на їх позитивній ролі в системі управління соціально-політичними конфліктами. Автор знайомить із найбільш уживаними управлінськими методиками реагування на конфліктогенні ситуації українського макросередовища і тими випадками, коли застосування кожної із них є найбільш ефективним. In the article an author makes a try to acquaint readers with the modern mechanisms of adjusting and decision of social, in that number of socio-political conflicts. The analysis of different approaches to such notions as «compromise» and «consensus» is made, classification of their types and levels is offered, and also attention of reader is concentrated on their positive role in the system of management by socio-political conflicts. An author acquaints with the most used administrative methods of reaction on the situation that causes conflicts of the Ukrainian macroenvironments and those cases, when application of each of them is most effective.