Мовна політика України: проблеми, реалізація, перспективи - Ковач, Л.Л. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2010)
У статті аналізується мовна ситуація та державна мовна політика в Україні. Виявляються кількісні характеристики комунікативної потужності української та російської мов. Пропонуються можливі шляхи досягнення консенсусної моделі мовного розвитку країни. The article deals with the analysis language situation and state language policy in Ukraine. The Ukrainian and the Russian languages’ extension in a quantitative sense in the Ukraine are described. Recommendations how to make language policy more effective are given.