Чорна рада 1663 р.: новітні політтехнології в історії ранньомодерної України - Газін, В.В. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2011)
У статті здійснено спробу аналізу подій Ніжинської «чорної ради 1663 р. через призму сучасних виборчих політтехнологій. Проводиться пошук спільних рис українських політичних процесів другої половини XVII і початку ХХІ ст. In the article the attempt of analysis of events of Nizhinskoy «black advice is carried out in 1663 through the prism of modern electoral political technologies. The search of general lines of the Ukrainian political processes of the second half is conducted XVII and to beginning of ХХІ item.