Соціалізація особистості як основа формування і втілення системи політичних цінностей на національній основі - Березенська, О.М. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2011)
У статті, проаналізовано сутність, особливості, етапи та умови політичної соціалізації особистості як способу формування самостійного, відповідального, соціально активного суб’єкта політичного процесу з чітко визначеними інтересами та ідеологічними орієнтаціями. Робиться спроба довести, що соціалізація особистості в умовах модернізації українського суспільства сприяє формуванню і втіленню системи політичних цінностей на національній основі. This article deals with the analysis of the nature, features, stages and conditions of the political socialization of personality as a means of self-responsible, socially active player in the political process with clearly defined interests and ideological orientations. The attempt to prove that personality socialization in the modernization of the Ukrainian society and promotes the implementation of political values on a national basis.