Формування передумов соціально-політичних конфліктів в українському суспільстві періоду трансформації - Білецька, Т.В. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2011)
У статті на основі емпіричних показників всеукраїнського моніторингового дослідження, проведеного в 1994-2004 рр. Інститутом соціології НАН України з’ясовуються і аналізуються групи факторів, що детермінували появу соціально-політичних конфліктів в сучасному українському суспільстві, зумовили їх природу та характер розвитку. The article empirical indicators nationwide monitoring study conducted in 1994-2004 in the Institute of Sociology of NAS of Ukraine researched and analyzed a group of factors that determinuvaly emergence of socio-political conflicts in modern Ukrainian society, led to their nature and character development.