Сучасний розподіл радіонуклідів у лісових екосистемах Полісся України - Краснов, В.П.; Орлов, О.О.; Курбет, Т.В. (Науково-виробниче видання “Лісовий журнал”, 2011)
Подано матеріали стосовно розподілу 137Cs у компонентах лісових екосистем на прикладі соснових насаджень у різних типах лісорослинних умов – свіжих і вологих борах, вологих суборах. Отримані дані можна використовувати при реабілітації лісів, що зазнали радіоактивного забруднення. В статье представлены материалы относительно распределения 137Cs в компонентах лесных экосистем на примере сосновых насаждений в разных типах лесорастительных условий – свежих и влажных борах, влажных суборах. Полученные данные можно использовать при реабилитации лесов после радиоактивного загрязнения. Data on 137Cs distribution in the components of forest ecosystems on the example of pine stands in different forest site conditions – fresh and wet bors and wet subors – are presented. Obtained data can be used for forest rehabilitation after radioactive contamination.