Генетико-селекционные основы рационального использования лесных ресурсов Беларуси - Ковалевич, А.И.; Падутов, В.Е.; Сидор, А.И.; Кончиц, А.П. (Науково-виробниче видання “Лісовий журнал”, 2011)
Подведены итоги селекционно-генети ческой работы с лесообразующими поро дами Беларуси. Рассмотрены вопросы эф фективности плюсовой селекции. Пред ложены подходы к оптимизации создания лесосеменных плантаций по селекционным и генетическим критериям. Підбито підсумки селекційно-генетичної роботи з лісоутворювальними породами Білорусі. Розглянуто питання ефективності плюсової селекції. Запропоновано підходи до оптимізації лісонасінних плантацій за селекційними й генетичними критеріями. Results of selection and genetic research on the forest-forming species of Belarus are presented. Problems of efficiency of plus tree selection and advanced approaches to optimization of seed orchards based on selection and genetic criteria are described.