Динаміка санітарного стану дубових деревостанів у Лівобережному Лісостепу України після проведення лісогосподарських заходів - Мєшкова, В.Л. (Науково-виробниче видання “Лісовий журнал”, 2011)
Досліджено динаміку середнього зваженого індексу санітарного стану дерев дуба I – IV категорій (IcI – IV) на ділянках, де проведено вибіркові санітарні рубки, на межах зі зрубами суцільних рубок і на відстані від них у 70–80-річних деревостанах у свіжій кленово-липовій діброві. Исследована динамика средневзвешенного индекса санитарного состояния деревьев дуба I – IV категорий (IcI – IV) на участках, где проведены выборочные санитарные рубки, на границе с вырубками сплошных рубок и на расстоянии от нее в 70–80-летних древостоях в свежей кленоволиповой дубраве. Dynamics of weighted average value of index of sanitary condition for living oak trees of I – IV categories (IcI – IV) was evaluated in the plots of selective cutting, on the border with clear-cuts and at different distance from it in the 70–80-years old stands in the fresh maple-lime oak forest.