Динаміка стану насаджень основних лісоутворювальних порід України за період 1990–2006 pp. - Усцький, І.М. (Науково-виробниче видання “Лісовий журнал”, 2011)
На основі узагальнення результатів лісопатологічного моніторингу наводиться аналіз динаміки площ соснових, дубових та ялинових насаджень, в яких відбувалися патологічні процеси за період 1990–2006 рр. На основе обобщения результатов лесопатологического мониторинга приводится анализ динамики площадей сосновых, дубовых и еловых насаждений, в которых происходили патологические процессы за период 1990–2006 гг. On the basis of generalization of results of forest pathological monitoring, the analysis of dynamics of areas of oak, spruce and pine stands with pathological processes was carried out for 1990–2006.