Особливості формування продукції стовбурової деревини у березових деревостанах Чернігівського Полісся - Лакида, П.І.; Білоус, А.М.; Матушевич, Л.М.; Случик, І.С.; Сорока, М.Г. (Науково-виробниче видання “Лісовий журнал”, 2011)
Проведено дослідження продукції стовбурної деревини берези повислої. Встановлено, що березові насадження в умовах Чернігівського Полісся є високопродуктивними і щорічно забезпечують високий річний приріст продукції стовбурної деревини. Опрацьовано нормативи оцінювання продукції стовбурної деревини. Проведены исследования продукции стволовой древесины березы повисшей. Установлено, что березовые насаждения в условиях Черниговского Полесья являются высокопроизводительными, ежегодно обеспечивают высокий годовой прирост продукции стволовой древесины. Разработаны нормативы оценивания продукции стволовой древесины. Research of production of stemwood of birch is conducted. It is found that birch stands in Chernihiv Polissja are highly productive and provide high annual growth rate of production of stemwood annually. Standards for evaluation of production of stemwood are developed.