Структура, стан і динаміка чистих ялинових лісів Косівщини - Парпан, Т.В.; Шпарик, Ю.С.; Лосюк, В.П. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Охарактеризовано структуру, стан і природне поновлення високогірного природного ялинника Косівщини і проведено оцінку ступеня природності його динаміки. Зроблено висновок щодо перспективи формування тут умовних чисто ялинових пралісів. Охарактеризована структура, состояние и естественное возобновление высокогорного чистого ельника Косивщины и дана оценка натуральности его динамики. Сделан вывод о перспективе формирования здесь условных чисто еловых пралесов. Structure, health condition and natural regeneration of alpine pure spruce forests at Kosiv district are described and a naturalness of its dynamic is estimated. It was concluded that such forests have a good chance to form up the close to virgin forest ecosystem.