Параметри ґрунтів для оцінювання лісорослинного потенціалу дубових лісів Харківщини - Распопіна, С.П.; Лісняк, А.А.; Мостепанюк, А.А. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Визначено, що лісорослинний потенціал ґрунтів щодо умов свіжого груду Лівобережного Лісостепу найбільш повно характеризується системою показників, що включає: морфологічні, фізичні, фізико-хімічні та агрохімічні властивості. Проте найінформативнішим індикатором потенціалу лісових земель є мінералогічний та гранулометричний склад ґрунтів-підґрунтя. Определено, что лесорастительный потенциал почв в условиях свежего груда Левобережной Лесостепи лучше описывается системой показателей, которые включают: морфологические, физические, физико-химические и агрохимические свойства. Самым информативным индикатором потенциала лесных земель есть минералогический и гранулометрический состав почв-грунтов. Determined that the assessment of soil capacity for forest production of oak forest of Livoberezhny foreststeppe most fully described by a system of indicators, which include morphological, physical, physical and chemical, agrochemical properties. However, the most informative indicator of forest soils potential is mineralogical and granulometric composition of soils and soils-matrix.