Технологія створення і вирощування плантаційних лісових культур модрини широколускатої в західному регіоні України - Дебренюк, Ю.М. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Наведено характеристику послідовних етапів створення та вирощування плантаційних лісових культур Larix eurolepis Н. у багатих типах лісорослинних умов Західного Лісостепу. Охарактеризовано основні таксаційні показники модрини на різних етапах вирощування ПЛК. Обґрунтовано доцільність ведення господарства на вирощування плантаційних модринових культур на принципах породозміни. Рекомендовано вік головної рубки плантаційних культур. Приведена характеристика последовательных этапов создания и выращивания плантационных лесных культур лиственницы широколускатой в богатых типах лесорастительных условий Западной Лесостепи. Представлена характеристика основных таксационных показателей лиственницы на разных этапах выращивания ПЛК. Обоснована целесообразность ведения хозяйства на выращивание плантационных лиственничных культур на принципах породосмены. Рекомендовано возраст главной рубки плантационных культур. Successive stages characteristic of formation and cultivation of plantation forest crops (PFC) of European larch in different forest conditions in Western forest steppe is presented. A characteristic of the major taxation parameters of larch at different growth stages of the PFC is provided. Expediency of a cultivation of spruce and larch crops plantations on the principles of species changes is proved. Cutting age of the plantation crops is recommended.