Ґрунтові особливості соснових насаджень Новгород-Сіверського Полісся, уражених кореневою губкою - Усцький, І.М. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
В умовах Новгород-Сіверського Полісся проведено порівняння водно-фізичних властивостей ґрунтів в осередках усихання та в міжосередковому просторі уражених кореневою губкою соснових насаджень. В условиях Новгород-Северского Полесья проведено сравнение водно-физических свойств почв в очагах усыхания и межочаговом пространстве пораженных корневой губкой сосновых насаждений. In the conditions of Novgorod-Seversk Woodland comparison of water-physical properties is conducted soils in the cells of withering and interhearth space of the pineries staggered by a root sponge.