Урахування фактора часу і невизначеності в процесі оцінювання еколого-соціальних послуг лісового господарства - Адамовський, O.M. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Розглянуто різні підходи до врахування фактора часу і невизначеності під час розрахунку потоку вигод при використанні лісових екосистем. Проведено аналіз наявних методик дисконтування (експоненційного, гіперболічного, моделі дисконтованої корисності, врахування еластичності). Зазначено переваги та недоліки використання на практиці проаналізованих методик. Рассмотрены различные подходы к учету фактора времени и неопределенности при расчете потока выгод от использования лесных экосистем. Проведен анализ существующих методик дисконтирования (экспоненциального, гиперболического, модели дисконтированной полезности, учет эластичности). Указаны преимущества и недостатки использования на практике проанализированных методик. The article deals with different approaches to take account of time factor and the uncertainty in calculating the forest ecosystemяs flow of benefits. The existing discounting methods (exponential, hyperbolic, discounted utility model, taking into account the elasticity) are analyzed. Advantages and disadvantages of analyzed methods use in practice are specified.