Исследование якорных стоянок у о. Змеиный экспедицией „Филоския” в 2007-2009 годах - Грабовецкий, С.В.; Терещенко, А.И.; Кобалия, Д.Р. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2009)
Статья посвящена описанию якорных стоянок вокруг острова Змеиный, выявленных и описанных гидроархеологической экспедицией „Филоксия” в 2007-2009 годах. Якоря в северной бухте острова датируются со времен античности до конца ХVІІІ ст., в западной - XVI - II пол. XVIII ст. Стаття присвячена опису якірних стоянок навколо острова Зміїний, виявлених і описаних гідроархеологічною експедицією „Філоксія” у 2007-2009 роках. Якоря у північній бухті острова датуються з часів античності до кінця ХVІІІ ст., у західній - XVI - II пол. XVIII ст. The article is devoted to description of anchorages round an Zmeinyi Island, exposed and described by a gidroarheological expedition „Filocsiya” in 2007-2009 years. Anchor in the north bay of island are dated from times of antiquity to the end of the ХVІІІ c., in western bay - XVI - II half of XVIII c.