Раскопки и подъем в 2008 году кормовой части судна козацкого типа 1736-1739 гг. - Нефедов, В.В. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2009)
В статье рассказывается о находке возле острова Хортица, подводных раскопках, подъеме и консервации кормовой части судна казацкого типа Днепровской гребной флотилии времен руско-турецкой войны 1736-1739 годов. Приводится описание и фото наиболее интересных находок гидроархеологической экспедиции ДП «Южгидроархеология» сезона 2008 года. У статті розповідається про знахідку біля острова Хортиця, підводні розкопки, підйом та консервацію кормової частини судна козацького типу Дніпровської гребної флотилії часів російсько-турецької війни 1736-1739 років. Наводиться опис та фото найбільш цікавих знахідок гідроархеологічної експедиції ДП „Південьгідроархеологія” сезону 2008 року. The article is devouted to find near Hortitsa island, gidroarheological excavations, getting up and preservation of forage part of ship of cossack type of the Dnepr rowing flotilla of Russian-Turkish war 1736-1739. There are description and photo of the most interesting finds of gidroarheologicheskoy expedition of the “Pivdengidroarheologiya” in 2008 in the article.