Подводный Донбасс - Киклевич, Ю.Н. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2009)
13 марта 2009 года ушей из жизни Юрий Николаевич Киклевич – один из энтузиастов подводного движения в Украине, научный руководитель и хранитель традиций клуба «Ихтиандр», вошедшего в историю своими экспериментами с подводными домами в конце 60-х годов прошлого века. В своей статье Юрий Николаевич рассказывает о земляках-донбассовцах, которые содействовали освоению морских глубин. 13 березня 2009 року пішов з життя Юрій Миколайович Киклевич – один з ентузіастів підводного руху в Україні, науковий керівник і хранитель традицій клубу „Іхтіандр”, який увійшов в історію своїми експериментами з підводними домами наприкінці 60-х років минулого століття. У своїй статті Юрій Миколайович розповідає про земляків-донбасівців, які сприяли засвоєнню морських глибин. On the 13th of March, 2009 died Y.N. Kiklevich – one of the enthusiasts of submarine motion in Ukraine, the scientific leader and the traditions` preserver of the club “Ihtiandr”, which is commemorated in history for the experiments with submarine houses at the end of 60s of the last century. In the article the author tells about his fellow countrymen, who assisted him in mastering the briny depths.