Подводная археология Запорожья: достижения и перспективы - Шаповалов, Г.И. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2010)
В статье приводится общий обзор зарождения и развития гидроархеологии в г.Запорожье. Автор – один из основателей этого направления и ветеранов Экспедиции Подводных Археологических Работ – выделяет наиболее значимые события в более, чем сорокалетней истории подводного поиска в р.Днепр. В статті наводиться загальний огляд зародження і розвитку гідроархеології у м. Запоріжжі. Автор – один із засновників цього напряму і ветеранів Експедиції Підводних Археологічних Робіт – виокремлює найзначніші події в більш, ніж сорокалітній історії підводного пошуку в р. Дніпро. The article presents the general survey of origin and development of hydroarcheology in Zaporіzhzhya. The author – one of the founders of this direction and veterans of Expedition of Underwater Archaeological Works – selects the most meaningful events in more, than 40 years history of submarine search in Dnieper.