Ґудзики часів російсько-турецької війни 1735-1739 років з фондової збірки Національного заповідника „Хортиця” - Шелеметьєва, Т.І. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2010)
Статтю присвячено характеристики ґудзиків з пам’яток російсько-турецької війни 1735—1739 рр., знайдених на острові Хортиця та прилеглій акваторії Дніпра з фондової колекції національного заповідника „Хортиця”. Статья посвящена характеристике пуговиц из памятников русско-турецкой войны 1735—1739 гг., найденных на острове Хортица и прилегающей акватории Днепра из фондовой коллекции национального заповедника „Хортица”. The article is devoted to the description of the buttons from the monuments of Russian-Turkish war of 1735—1739, found on Khortitsa Island and nearby aquatorium of Dnieper from National Nature Reserve „Khortitsa” fund collection.