Подъем кормы Запорожской бригантины и работы ЭПАР в 2007 году - Нефедов В.В. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2010)
Статья посвящена результатам работы гидроархеологической экспедиции ДП «Южгидроархеология» в 2007 году. Описывается находка и подъем кормы Запорожской бригантины, входившей в состав судов Днепровской гребной флотилии. Приводятся фото подводных находок с других судов времен русско-турецкой войны 1736-1739 годов. Стаття присвячена результатам работи гідроархеологічної експедиції ДП „Південьгідроархеологія” у 2007 році. Наводиться опис знахідки та підйому кормы Запорозької бригантини, що входила до складу судів Дніпровської гребної флотилії. Наведені фото підводних знахідок з інших судів періоду російсько-турецької війни 1736-1739 років. The article is devoted to the results of hydroarheological expedition of “Yughydroarheologiya” work in 2007. The author describes the finding and lifting of Zaporozhian Brigantine stern that was one of the ships of Dnieper flotilla. The photos of hydroarheological findings from other ships of Russian-Turkish war of 1736-1739 are given.