Wreck-и сорок першого року - Додонов, Р.О. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2011)
Стаття присвячена корабельним втратам початкового періоду війни на Чорному морі. Аналізуються події, версії загибелі, історія пошуку і досліджень лідера „Москва”, пароплаву „Ленін”, есмінця „Фрунзе”, транспорту „Вірменія”, крейсера „Червона Україна”, суден, що приймали участь у Керченсько-Феодосійській операції. Статья посвящена корабельным потерям начального периода войны на Черном море. Анализируются события, версии гибели, история поиска и исследований лидера «Москва», парохода «Ленин», эсминца «Фрунзе», транспорта «Армения», крейсера «Червона Украина», судов, которые принимали участие в Керченско-Феодосийской операции. The article is devoted to the ship losses of initial period of Great Patriotic war on the Black sea. It analyzes the events, versions of death, history of search and researches of the leader „Moscow”, steamship „Lenin”, destroyer „Frunze”, transport „Armenia”, cruiser „Chervona Ukraine”, ships that took part in the Cerch-Feodosiya operation.