Находка экспедиции „Неизвестный Азов-2011” - Елкин, А.В. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2011)
Статья рассказывает о выявлении российской подводной поисковой экспедицией «Неизвестный Азов-2011» затонувшего судна времен Великой Отечественной войны. Предварительный осмотр позволяет выдвинуть гипотезу, что это – пароход «Пенай», который принимал участие в десантировании советских войск на Керченский полуостров и погиб от авиационной атаки 27 декабря 1941 года. Стаття розповідає про виявлення російською підводною пошуковою експедицією „Невідомий Азов-2011” затонулого судна часів Великої Вітчизняної війни. Попередній огляд дозволяє висунути гіпотезу, що це – пароплав „Пенай”, який брав участь у десантуванні радянських військ на Керченській півострів та загинув від авіаційної атаки 27 грудня 1941 року. The article tells about the finding by Russian underwater searching expedition „Unknown Azov-2011” of the sunken ship of Great Patriotic war period. A previous survey allows to put forward a hypothesis that this is a steamship „Penay” which took part in landing of soviet troops on Kerch peninsula and was lost as a result of the aviation attack on December, 27, 1941.