Трагедия транспорта «Зальцбург» и гибель подводной лодки «М-118» - Буря, С.П.; Алексеев, И.В. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2011)
В июле-сентябре 2011 года «Украинский союз подводников» проводил поиск советской подводной лодки «М-118», которая атаковала в 1942 году транспорт «Зальцбург». Погибло более 2000 человек, в основном – советские военнопленные, находившиеся на борту «Зальцбурга». В результате контратаки румынских канонерок «М-118» была уничтожена. Однако экспедиция не обнаружила остатков субмарины в точке с указанными координатами, что рождает альтернативные версии ее гибели. У липні-вересні 2011 року „Українська спилка підводників” проводила пошук радянського підводного човна „М-118”, який атакував у 1942 році транспорт „Зальцбург”. Загинуло понад 2000 чоловік, в основному – радянські військовополонені, що знаходилися на борту „Зальцбурга”. В результаті контратаки румунських канонерок „М-118” був знищений. Проте експедиція не знайшла залишків субмарини в точці з вказаними координатами, що породжує альтернативні версії її загибелі. In July-September, 2011 the “Ukrainian union of submariner” conducted the search of the soviet submarine boat “M-118” which attacked the transport “Saltsburg” in 1942. More than 2000 people died, mainly – soviet prisoners of war, who were aboard “Saltsburg”. As a result of counter-attack of Romanian gunboats “M-118” was destroyed. However the expedition did not discover any remains of submarine at the point with the indicated coordinates this fact gives the alternative versions of its death.