Підйом танка „Шерман” у Черкаській області - Воронов, С.О. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2012)
Стаття присвячена підйому з річки Гнилий Тікич (Черкаська область) радянського танку виробництва США „Шерман”, що брав участь у ліквідації оточеної німецької групіровки у Корсунь-Шевченківському котлі та загинув від вогню протитанкових гармат. Встановлено ім’я командиру танку. Після реставрації „Шерман” переданий до зберігання у Центральний музей збройних сил України. Статья посвящена подъему из реки Гнилой Тикич (Черкасская область) советского танка производства США „Шерман”, который принимал участие в ликвидации окруженной немецкой группировки в Корсунь-Шевченковском котле и погиб от огня противотанкового орудия. Установлено имя командира танка. После реставрации „Шерман” передан на сохранение в Центральный музей вооруженных сил Украины. The article is devoted to the lifting of soviet tank „Sherman” made by the USA from the Gniloy Tikich river (Cherkassy region). The tank took part in liquidation of the surrounded German troops in Korsun-Shevchenkovsksy mousetrap and was lost because of the anti-tank guns fire. The name of the tank commander is discovered. After restoration „Sherman” is transfered to the Central museum of military forces in Ukraine for keeping.